Ovo su krajnje neobične destinacije za medeni mesec – jedna je u Srbiji

Papua Nova Gvineja

Podseća na Maldive, ali nije tako popularan i imaćete više mogućnosti da uživate u osami. Reč je o arhipelagu Radža Ampat, na kome ćete sigurno uživati. Obližnja i koralni grebeni idealni su za obilazak čamcem.

Tajvan

Možda niste baš maštali o tome da svoj medeni mesev provedete na Tajvanu, ali ipak razmislite. Ova zemlja obiluje jedinstvenim prirodnim lepotama koje svakako treba videti. Takođe, tu si u nadaleko poznati hramovi, ali i noćne pijace, koje će vam pružiti jedinstveno iskustvo.ž

Jordan

Na listi Lonely Planeta našao se i Jordan. Velika prostransta kojima obiluje ova zemlja idealna su za pravi odmor. A kada ste već tu, učestvujte u bdenju u drevnoj riznici u Petri, ne propustite zalazak sunca na Mrtvom moru i, za kraj, odspavajte pod zvezdama u Vadi Rumu, Dolini meseca

Panama

Ovo je zemlja koju obavezno treba da posetite i doživite je. Obiluje brojnim kontrastima koji će vam pružiti nezaboravno iskustvo. Najpre posetite užurbani Panama siti, a onda krenite dalje u tropsku avanturu duž čuvenog kanala. Posetite plantaže kafe i ne propustite zlatne plaže arhipelaga San Blas – pravo mesto za one koji žele da pobegnu od gužve.

Balkan

I na kraju – Balkan. Kako piše Lonely Planet, neotkriveni Balkan je zaista posebni mesto. Preporuka je da odmor započnete uživanjem u Bokokotorskom zalivu, zatim da obiđete Stari most u Mostaru, a onda planinarite planinskim stazama u Albaniji. Posle toga obiđite prelepe manastire na Kosovu i Metohiji, a svoju avanturu možete završiti uz makedonsko vino i zalazak sunca na Ohridskom jezeru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + 3 =