Magazin

Krf – Možda najlepše ostrvo Grčke

Krf ili Kerkira na grčkom je jedno od najlepših i najposećenijih grčkih ostrva. Ostrvo velike svetske istorije, maslina, meda, vina, začina,..

Krf ili Kerkira na grčkom je jedno od najlepših grčkih ostrva, nekima najlepše i najbolje. Prava mala kosmopolitska osrtvska kraljevina u kojoj imate sve što poželite. Ljudi, neverovatno lepe plaže, masline, voće, začini i vina simbolizuju ovu destinaciju. Krf je mesto izuzetne arhitekture i prirode. Ostrvo je idealno za istraživanje. Motor ili auto i sve obidijite imaćete šta i da vidite. Mnoge svetske zvezde i javne ličnosti ovde provode odmor a znaju i zašto. Grčka kraljevska porodica inače boravi na Krfu tokom svakog leta.

Posetite sela na vrhu ostrva  i male uvale, plaže Sidari, Aharavi, Dasia, Yspos, kanal ljubavi, ribarsko selo Benitses, Moraitika…Bogata vegetacija, priroda i plaže će vas potpuno oduševiti Sidari, Aharavi, Dasia, Yspos, Liapadi, … Krf ima preko 40 plavih zastava što ga svrstava u red ostrva sa plažama koje imaju najčistije plaže i more u celoj Grčkoj.

Svetitelj ostrva je sveti Spiridon a njegovi ostaci čuvaju se u srebrnom kovčegu u crkvi pa možete posetiti to sveto mesto.

Ako želite da okusite kosmopolitski ukus ostrva posetite najpopularniji trg u gradu Spianada i popijte kafu u nekom od kafića u kojima sedi svestki jet set. Arheološki muzej posetite ako ste zainteresovani za drevnu istoriju. Obidjite oblast Pontikonisi i crkvu Bogorodice koja je verovatno najfotografisanije mesto na Krfu.

Krf je odigrao značajnu ulogu u svetskoj istoriji pa ima dve velike tvrdjave jednu iz vremena vizantije a drugu iz vremena mlečana, što ima malo koje mesto na svetu. Obe će vas oduševiti.

Probajte sportove na vodi, ronjenje ili biciklizam. Vredi probati lokalne specijalitete, pite ili sofrito (kuvano meso sa šargarepom i lukom), kumkuat (speijalni liketrr od japanske narandže sa ostrva). Krfljani su maheri za pecivo i sitne kolače pa se ne ustručavajte. Šoping  domaće vino, maslinovo ulje, med, odeća, ćilimi, ikone…

Doživite Krf i zaljubite se

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + eighteen =