Magazin

Divlja obala je najbolje čuvana tajna Katalonije – Kosta Brava

Divlja obala je najbolje čuvana tajna Katalonije – Kosta Brava ! Moje putešestvije po ovoj Katalonskoj regiji otkriće vam tajnu a zbog koje sam se ja zaljubila u Kosta Bravu !

Regija Kosta Brava što inače znači “Divlja obala ” prostire se na oko 160 kilometara, od Barselone na sever, ka francuskoj granici. Odličan spoj kulture !

Od dugačkih peščanih plaža do gradova , kamenih uvala netaknute prirode a opet očuvane , spomenika i kulture, sigurno će vas oduševiti još na prvu !

O Bože ali hrana je ovde neverovatna ljudi Kosta Brave toliku čuvaju tradicu svoje kuhnije i posebno su ponosni na nju i zaista je posebna, prosto nisam mogla da stanem da jedem i isprobavam recepte!

Tako da nas očekuju dosta recepta iz ove regije.

Cela Španija ima neverovatnu kuhinju, kulturu i istoriju kulinarstva. Kosta Brava i njena sela su poznata po domaćim vinima , izvozu istih i najboljeg domaćeg paradajza, maslina. Takav paradajz sigurno niste nigde jeli kao ni salate od paradajza pisaću i o tome otom potom !

Divlje Obale !
Videla sam mnoge stenovite i divlje obale na Grčkim ostrvima, hrvatskoj ali divlje obale Koste Brave sve su ih bacelie u senku !

Gledanje plesa mora i stena , divlje stene i divljih plaža sa zapanjujućim pejzažom!

Nepoželiti da se zaletiš i skočiš u more i napraviš pregršt fotografija je nemoguće !

Plaže, ovde nisu plaže tek da kažeš plaže, plaže su ovde prekrasne! Mogu se naći široke peščane plaže, peščane plaže za porodice, plaže za nudiste ! Čiste očuvane i nekako usklađene i sređene za posetioce a ipak divlje sve usklađeno ! A voda mora ufff neopisovo čista , topla ma prekrasno !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 11 =