Tužili agenciju zbog trovanja na ljetovanju, ali ovome se nisu nadali …

Španski hotelijeri već deceniju muku muče sa britanskim turistima. Poslednji slučaj je vrlo zanimljiv jer su “umješane” i društvene mreže.

Četvoro Britanaca je ostalo bez odštete od 50.000 eura zbog posta na Fejsbuku, a sada još treba i da plate i to zbog nepoštovanja suda i lažnih optužbi.
Majkl Džejmson, Džejn Vir, Kler Elizabet Vir i Dženet Luiz Vir tužili su svog tur-operatera nakon ljetovanja u španskom risortu Benidorm tvrdeći da im je odmor pokvarilo trovanje hranom. Prijavili su da su oni i četvoro djece patili od mučnine, grčeva, povraćanja i dijareje, što je turističku agenciju moglo da košta 50.000 eura, ali onda su inspektori pročešljali društvene mreže i otkrili da su na Fejsbuku to ljetovanje malo drugačije opisali.

„Ovo je bio najbolji odmor ikada, divan hotel i hrana. Nismo htjeli da se vratimo kući“, napisala je 63-godišnja Dženet Luiz Vir. Njene ćerke, 38-godišnja Džejk i 35-godišnja Kler, u komentarima su napisale da su na odmoru „uživale svakog minuta“ i da bi voljele da opet budu tamo. Prema medicinskoj dokumentaciji koju su priložile, sve tri je u trenutku pisanja tih objava trebalo da pate od grčeva, dijareje i povraćanja. Ništa oprezniji nije bio ni 43-godišnji Džejmson, koji se provodio u kriket klubu u vreme kad je trebalo da pati od posledica trovanja hranom.

Svi su osuđeni na po tri mjeseca zatvora, uslovno na dvije godine, i morali su da plate kaznu od 900 eura. Na spornom odmoru s njima je bilo i četvoro djece.

Španski hotelijeri su samo u Palma de Majorci od 2014.godine isplatili viši od 60 miliona eura odštete radi tužbi u vezi “trovanja”. Prema istražiteljima postojala je uigrana šema. Britanska advokatske obećavaju klijentima do 18.000 eura i 98% uspeha u tvrdnjama o trovanju zbog hotelske hrane, advokati su zadržali 60% od isplate, a ostatak je bio dovoljan da pokrije troškove paketa za odmor i klijente.

Izvor : elpais.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 6 =