Magazin

U SURET DOČEKU U PRESTONICI: Nikad luđa najluđa noć

Za novogodišnje praznike u Beogradu očekuje se najmanje 150.000 stranih turista. Veruje se da će biti 20 odsto više gostiju nego lane. Uvedeni dodatni letovi iz Kine i Rusije
OČEKUJE se da će više od 150.000 stranih turista posetiti Beograd za novogodišnje praznike, pa se uz ostala popularna mesta širom Srbije veruje da će za doček 2019. godine biti oboren još jedan rekord po broju gostiju.
Ono što je već sada poznato je da će krajem decembra doći velike grupe iz Slovenije, Hrvatske i Bugarske, a očekuje se i veliki broj individualnih bugarskih gostiju. Samo jedna agencija iz Sofije prodaje čak devet paket-aranžmana za najluđu noć u Beogradu! I hrvatska agencija “Kompas” nudi tri vrste aranžmana za Beograd, pa će iz Zagreba i Osijeka uoči praznika za srpsku prestonicu krenuti veliki broj autobusa.
Za predstojeće praznike očekujemo 20 odsto više turista nego lane – kaže Miodrag Popović, direktor Turisitčke organizacije Beograda. – Pored turista iz okruženja, biće i dosta kineskih gostiju koji ne slave Novu godinu, ali vole da se druže sa srpskim domaćinima.

I Olga Stojanović iz Turističke organizacije Srbije podseća da je “Red vings” uveo dodatni, četvrti let iz Moskve za Beograd, a “Aeroflot” treći dnevni polazak za “Šeremetjevo”.

– Planiramo da u Moskvi promovišemo Staru planinu kao skijaško odredište za ruske turiste, jer im je Kopaonik već dobro poznat – kaže Stojanovićeva.
Strani turisti se “šire” i po celoj Srbiji. Najtraženiji je Zlatibor, dok će u Prolom banji dominantan jezik tokom novogodišnjih praznika biti – makedonski.

– Makedonci su 1. januara zakupili kompletnu banju, a trodnevne aranžmane su plaćali po 219 evra – kaže Zlatko Veljović, direktor hotela “Radan”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × five =