6 futurističkih šatora za nepoverovati

Od šatora koji vise iznad zemlje, do onih koje napaja sunce, ovo su najbolji dizajni za šatore.

Šatori nam pružaju suvo mesto za odmor, kada smo u prirodi. Međutim, zar ponekad prosto ne poželite više? Šta kažete na šator koji se napaja sunčevom energijom, u kojem možete da imate funkcionalni frižider? Ili možda da imate šator na naduvavanje i time izbegnete one dosadne šipke?
Pronašli smo najbolje dizajne šatora: neki već postoje u produkciji, dok su drugi još uvek pusti snovi. Skrolujte dole kako biste ih pogledali.
1. Kuća na drvetu
Šta: Tentsile Trillium
Poseban dodatak: Možete da spavate iznad mora ili u krošnji šume
Koliko žarko želim da spavam u ovome: 9
Ovo je delom šator, delom ležaljka i visi sa tri tačke. Trouglasta struktura može da se okači praktično bilo gde. Za razliku od nekih modela koje ćete još videti na ovoj listi, ovaj šator zapravo možete kupiti već sada.

2. Šator kajak
Šta: Kahuna
Poseban dodatak: Ovo je i kajak i šator
Koliko žarko želim da spavam u ovome: 8
Ovo je turing čamac kombinovan sa kamping opremom. Šator je zakačen na ivice, tako da bi trebalo da bude stabilan čak i u teškim uslovima. Mario Vajs i Demijan Fankhauser su dizajnirali ovaj koncept za svoju master tezu. Žaleli bismo da možemo da možemo da ga kupimo!

3. Šator na solarno napajanje
Šta: Surf Shelter
Poseban dodatak: napaja se solarnom energijom
Koliko žarko želim da spavam u ovome: 8
Ovo je koncept plažnog šatora koji se napaja sunčevom energijom, a koji je posebno dizajniran za britansku obalu. Napravljen je od fotovoltičkog materijala, koji čuva energiju i može da napaja sitne uređaje. Dizajnirala ga je britanska industrijska dizajnerka Ema Haris i HJC Designs Ltd.

4. Šator na naduvavanje

Šta: Šator pećina
Posebni dodatak: Na naduvavanje je
Koliko žarko želim da spavam u ovome: 9
Ovaj šator je trenutno u produkciji i zove se Pećina, dizajnirao ga je Heimplanet. Na naduvavanje je, tako da vam samo treba pumpa i dobićete šator za 60 sekundi. Vodootporan je, a zbog specijalne geodesične strukture, takođe je i jako stabilan.

5. Glampovanje, u stilu Južne Koreje
Šta: Šator u obliku krofne i modularni protok
Posebni dodatak: Kampovanje sa stilom
Koliko žarko želim da spavam u ovome: 8
U ovome teško da može da se kampuje u divljini, ali je prilično cool šator i može se naći u prodaji. Koreanski dizajneri SpaceTong ArchiWorkshop je doneo glampovanje u koreansku prirodu. Dizajnrali su Stacking Doughnut i Modular Flow šatore. Ima sve što želite od šator aspolja, a unutra ima toalet i sofu koja se rasklapa u krevet!

6. Krofna za kampovanje

ta: Krofna u kojoj možete da kampujete
Specijalni dodatak: Može da bude pozicionirana da štiti od vetra
Koliko žarko želim da spavam u ovome: 7
Ovo je još jedan konceptualni šator. Prijavili su ga za Spark Nagradu Sunga Lim, Hanmuk Lim i Han Kim dok su studirali na Yong-in univerzitetu. Krofna za kampovanje može da bude pozicionirana kao krofna sa logorskom vatrom u sredini. Pored toga, može da bude oblikovana i na druge načine, u zavisnosti od pravca u kojem duva vetar. Takođe, može da se spakuje u malu kutiju i da se stavi na krov automobila.

Tekst preuzet sa www.redbull.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 5 =