Kako da organizujete odmor iz snova u sedam koraka

Cele godine čekate godišnji odmor, razmišljate gde biste mogli ovog puta da otputujete i želite da sve prođe apsolutno savršeno. Pročitajte kojih bi to 7 koraka trebalo da preduzmete pre puta da bi vaš odmor bio pravo uživanje
1. Odredite budžet i pametno rasporedite novac

Uvek odredite koliko tačno novca možete da potrošite na putovanje. I neka vam ta cifra bude okvir za sve ostale korake. Potrudite se da se uklopite u budžet i da izaberete najbolje za onu sumu kojom raspolažete. Razmišljajte kao pravi finansijski menadžer i pravilno rasporedite novac, jer ne želite da propustite neki sjajan izlet samo da biste spavali u luksuznom hotelu. Nađite zlatnu sredinu.

2. Iskoristite ovu taktiku za izbor destinacije

Ovo je najlepši deo planiranja. Napravite uži izbor od tri destinacije na koje ste oduvek želeli da putujete i krenite sa ispitivanjem opcija. Naravno, gledajte da se vaše ambicije uklope u budžet i ostale okolnosti. Nećete sigurno putovati na daleke destinacije ako imate samo deset dana odmora, ili na najskuplja i najatraktivnija mesta za odmor kao što su Havaji, Fidži ili nešto slično, ako to ne možete da priuštite. Ne gledajte šta drugi rade, zapamtite da organizujete svoj odmor iz snova.

3. Istražujte, istražujte, istražujte

Sada kada ste izabrali destinaciju, možete da se prepustite online istraživanju o mestu koje ste izabrali. Posetite TripAdvisor, instalirajte Google Trips aplikaciju, pronađite neke lokalne sajtove na kojima možete da pročitate utiske i preporuke ljudi koji su već bili na mestu gde vi tek treba da putujete. Zabeležite dobre restorane, mesta za izlaske, najlepše plaže ako putujete na more. Ubacite ih u svoj raspored, jer bi valjalo da organizujete vreme na odmoru.

4. Imajte ovo na umu pre nego što odaberete datum

Ako ste zaposleni, ovo je posebno važna stavka. Izaberite kada želite da putujete, ali se o tome dogovarajte i sa kolegama i nadređenima da ne bi bilo problema u poslednji čas. Proverite i kada je idealan period da se putuje na neku destinaciju. Možda postoji neki festival, izložba, koncert koji biste voleli da posetite. Vodite računa da se uklopite u raspored!

5. Ne zaboravite da proverite vremensku prognozu

Ova stavka direktno je povezana sa prethodnom. Važno je da proverite kakvo vreme je uobičajeno za tu destinaciju u periodu u kom vi želite da je posetite. Želite da vas sunce prati na odmoru, a ne da vam kiša kvari uživanje? Proverite vremensku prognozu i u skladu sa time birajte datum putovanja.

6. Napravite detaljan plan obilazaka

Sam odabir destinacije podrazumeva da tamo postoji nešto što biste želeli da vidite i obiđete. Napravite plan i sopstvenu maršrutu i odštampajte je. Odredite gde želite da idete, koje muzeje, izložbe ili događaje želite da posetite. Proverite radno vreme tih objekata da vam se ne bi desilo da poljubite vrata. Samo dobrom organizacijom uspećete da ostvarite sve što ste zamislili na svom odmoru, iako svima nama uvek nedostaje bar još nekoliko dana, zar ne?

7. Isplanirajte da posetite i neke obližnje destinacije

Nemojte da se ograničavate samo na mesto koje ste odabrali. Potražite na internetu neka zanimljiva mesta koja se nalaze u blizini, a do kojih lokalne turističke agencije organizuju izlete. Ako ste pak za varijantu da sami organizujete put na neku drugu lokaciju, čeka vas još malo muke oko organizovanja prevoza, satnice autobusa, broda ili aviona. Ali, vredi pomučiti se zarad dobrog provoda i uživanja.

Ako ste sve ovo uspeli da obavite pre puta, da uklopite svoje želje i ambicije sa mogućnostima, vrlo ste talentovani za organizaciju i možda biste mogli da razmislite kako da postanete ekspert u organizovanju događaja i da lepo zarađujete od toga?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + six =